هکاتون تشخیص کلاه ایمنی در محیط های صنعتی با هوش مصنوعی

تشخیص کلاه ایمنی

نگاه اجمالی به مقاله هکاتون تشخیص کلاه ایمنی در محیط های صنعتی با هوش مصنوعی

هکاتون تشخیص کلاه ایمنی در محیط های صنعتی با هوش مصنوعی

امروز 1403/7/19 به همت آکادمی آنسو و مرکز نوآوری و شتاب دهنده نکسترا واقع در دانشکده مکانیک دانشگاه تهران در رقابت و چالش هکاتون تشخیص کلاه ایمنی در محیط های صنعتی با کمک هوش مصنوعی شرکت کردم

اولین چیزی که به ذهن میرسد آن است که برویم سراغ مبحث بینایی ماشین در هوش مصنوعی فارغ از اینکه این راهکار چقدر میتواند واقعی باشد.

منتور تیم به خوبی تلاش کرد تا تیم ما که متشکل از فعالان صنعت و افراد برنامه نویس و متخصص هوش مصنوعی بود را به این سمت ببرد که مشکل واقعی چیست ؟

تلاش کردیم تا در کنار هم پارامتر های حاکم بر مساله را کشف کنیم که تجربه کار در صنعت به من در درک این موضوع بسیار کمک کرد.

مساله چیست؟

منابع انسانی فعال در محیط های صنعتی و معدنی در جهت HSE که یکی از مهمترین ارکان کار صنعتی است، باید کلاه بگذارند تا جانشان در اثر جلوگیری از ضربه به سرشان حفظ شود که خسارت های این آسیب ها در صنعت بسیار زیاد است چه آنکه این مخاطرات جدای اس خسارات هنگفت مادی، خسارات سنگین معنوی نیز به جای خواهد گذاشت.

استفاده از راهکار بینایی ماشین چند ایراد داشت:

1- دوربین هایی میخواهد که کیفیت مناسب باشد و از طریق شبکه و زیر ساخت مناسب دیتا ها منتقل شود که عموما این دوربین ها قیمت بالایی دارد و به وجود آوردن این زیر ساخت ها هم هزینه بر خواهد بود

2- پردازش تصویر مبحثی است که نیاز به GPU قابل توجه دارد و هزینه های پردازشگر افزایش خواهد داشت

3- خطای سیستم بسیار زیاد خواهد بود چه آنکه محیط های صنعتی مخصوصا در فضا های بسته بسیار شلوغ هستند و اینکه باید تعداد زیادی دوربین در زوایای مختلف داشته باشیم! که هزینه های تجهیز و زیر ساخت را به شدت بالا میبرد جدای اینکه در سایت صنعتی روباز مثل معادن که چندین هکتار است، کجا و چه تعداد دوربین بگذاریم؟ چطور زیرساخت انتقال اطلاعات ایجاد کنیم؟

راهکار چیست؟

راهکاری که تیم به آن رسید این بود :

استفاده از هوش مصنوعی منتهی در جهت پردازش سیگنال های سنسور های مختلف!

اعم از : سنسور وزن که حس کند کلاه روی سر شخص است

بهره گیری از سنسور دما و رطوبت (برای انواع مقاصد پردازشی)

سنسور ژیروسکوپ و شتاب (که سنس کند آیا کلاه روی سر شخص است یا به گوشه ای افتاده؟ )

استفاده از سنسور TOF که نوعی IR است جهت تشخیص اینکه کلاه از سر برداشته شده یا نه

و …

که برای این کار جهت ارزان ساخت ارتباط از مش بلوتوث جهت ارسال اطلاعات استفاده شد به شکلی که علاوه بر اینکه دیتا ها درون چیپ مدار طراحی شده لاگ میشود و در آنجا با یک الگوریتم بسیار سبک هوش مصنوعی پردازش میشود ،

به علاوه هر زمان کلاه از روی سر گرفته شود هم کلاه چشمک خواهد زد ، هم آژیر خواهد داشت و هم کلاه سرپرست شخص آژیر میزند تا در جریان مشکل قرار بگیرد.

که در نهایت با رای منتور ها موفق شدیم که رتبه اول را کسب کنیم

https://www.linkedin.com/posts/mohammad-mahdi-arab-9175a08a_aevagpaepaesaewaeu-aevaewaecabraetaedaeuaewaehahy-activity-7250180519064125440-elnf?utm_source=share&utm_medium=member_android

به اشتراک گذاری این مطلب

منابع و لینک های مرتبط :

نویسنده :

محمدمهدی عرب

محمدمهدی عرب

محمدمهدی عرب هستم. مدیر ارشد دیجیتال، مدیر محصول و هم بنیان گذار شرکت دانش بنیان ایمن موج. می خواهم تجربه هایم را با شما به اشتراک بگذارم!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *